Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram


PETICIJA ZA NOVO NASELJE U NOVOM SADU

Dajte svoj potpis za Novo naselje, u trenutku kada je u pripremi Plan njegove detaljne regulacije a zbor građana u mesnoj zajednici “Gavrilo Princip” – na kojem su građani hteli da se izjasne o koncesionim garažama i donesu zaključak lokalne zajednice – nije sazvan više od godinu dana od kada je zakazan. Rok za sazivanje je bio 30 a ne 400 dana. Time su prekršena sva prava ljudi na lokalnu samoupravu, a sada se priprema javna sednica Komisije sa planove tokom pandemije, što znači da će prisustvo a samim tim i njena javnost biti ograničena. Delite dalje!

Na linku koji sledi možete potpisati peticiju, a ovo su građani i građanke Novog naselja u njoj napisali: “Peticiju ćemo predati Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove pre održavanja javne rasprave o Nacrtu plana detaljnje regulacije za Novo naselje koja je najavljena za drugu polovinu februara. Građani su predali više stotina primedbi na ovaj Nacrt plana i Peticija će podržati stav da Novi Sad mora da ostane mesto humanog stanovanja u kojem će se kvalitet života meriti skladom stambenog i parking prostora i zelenim površinama, a u opštem interesu njegovih stanovnika.

Smatramo da je online peticija jedina primerena u sadašnjim okolnostima epidemije te još jednom apelujemo na njeno širenje među svim zainteresovanim grupama, organizacijama i pojedincima.”

PETICIJA ZA ZELENO NOVO NASELJE: klikom na ovaj link, možete dati svoj potpis podrške.

 

Podeli:

GKP

  U jednom danu (juče, 18. februara 2021.) u Novom Sadu najavljene su dve javne rasprave na koje su građani pozvani i kojima su, uz prethodnu […]  U zemlji u kojoj se svaka zamena poklopca za šaht i svaka zakrpana rupa na trotoaru slikaju i kao vest od nacionalnog značaja puštaju u […]Mit jelent ma a Telep az újvidéki emberek számára, függetlenül attól, hogy bennszülöttek vagy bevándorlók? Neve ugyanezt jelzi, de a Telep magyarnak való megjelölése minden értelmét […]Šta je danas za nas Novosađane – bili mi urođenici ili dođoši – Telep? Na razmeđu identitetskih oluja započetih devedesetih godina nominalno prošlog vijeka (koji, suštinski, […]